Toppertje! Moeilijk te vinden, zo'n krachtig en uitgebreid houtgerijpte witte porto.
Druiven werden volledig ontpit en langzaam gefermenteerd met temperatuurregeling tot 24 ° C graden.
Deze port heeft 10 jaar gerijpt in gekruide eiken vaten en werd voor het bottelen voorzichtig gefilterd.
Productiezone: S. Joao de Pesqueira
Druiven:
Gouveio (25%)
Malvasia Fina (20%)
Rabigato (15%)
Donzelinho (10%)
Viosinho (10%)
Oenologische analyse:
Fysisch-chemische analyse:
Alc. — 19,5% Acidity — 3,96(g/l) pH — 3,4 RS — 91(g/l)
Bewaring in kelder: aanbevolen vochtigheidsgraad: 60/70% temperatuur: 14°C
Rijpingscurve: De 10-jarige witte port is gebotteld klaar voor consumptie. Na opening blijven bewaren in koele omstandigheden en binnen een maand of twee genieten voor de beste smaak.
Ideaal om licht gekoeld te serveren.
Info merk prestigemerk Valeira: https://www.quintadavaleira.com/
De 10 years op hun website met alle details:
© 2024 www.vilanova.be - Powered by Shoppagina.nl